Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji nove fabrike kompanije Nestle.

Predsednik je tokom obilaska najavio da će nova saobraćajnica u izgradnji, od Surčina do Novog Beograda, koja će povezati Beograd sa auto-putem Miloš Veliki, biti završena u oktobru ili najkasnije u novembru i da će puno značiti za dalji razvoj tog dela Beograda. 

Foto: Predsdništvo Srbije

„Ova fabrika je na idealnom mestu, dobro povezana putevima i saobraćajnicama. Mnogo sam srećan što sam danas ovde, u Surčinu. U vreme kada nema previše stabilnosti u Evropi i svetu, zadovoljan sam što možemo da otvaramo radove na novim fabrikama, da pokazujemo opredeljenost za očuvanje mira, te da zajedno činimo sve što možemo kako bi naša zemlja išla napred, a naša deca imala obezbeđenu dobru budućnost“, rekao je predsednik Vučić i zahvalio švajcarskim prijateljima što ulažu u Srbiji. On je citirao osnivača kompanije Nestle koji je rekao da ništa nije trajno i konačno, da se vrednosti moraju trajno preispitivati, a da je jedina trajna vrednost vredan rad. 

Predsednik Vučić je kazao da je ponosan na naše radnike, koji su, kako je istakao, oni koji prave razliku, i koji su nam drugi pogon kompanije Nestle doveli u Srbiju.  “Mi, koji smo zaostajali stotinama godina za razvijenim zapadom, danas možemo da se pohvalimo da tu razliku velikom brzinom smanjujemo”, istakao je predsednik.  

Foto: Predsdništvo Srbije

Nova fabrika će se prostirati na 23.000 kvadratnih metara i obezbediće više od 300 novih radnih mesta. Početna investicija je vredna 58 miliona švajcarskih franaka, dok je u narednih pet godina planirano ulaganje od oko 300 miliona švajcarskih franaka.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter