Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je sinoć na svečanoj akademiji povodom Dana Vojske Srbije u Domu Garde na Topčideru da je u našem narodu oduvek važilo da biti vojnik predstavlja posebno znamenje i najveći ponos.

Stefanović je istakao u svom obraćanju da je Vojska Srbije bila i ostala institucija koja živi i diše sa svojim narodom, koja čuva tradiciju i vekovnu povezanost, ali i koja daje sve od sebe da promišlja budućnost.

Ministar odbrane je pozivajući prisutne da velikim aplauzom pozdrave pripadnike Vojske Srbije, vojnicima uputio reči zahvalnosti za sve što rade za naš narod i našu Srbiju.

On je podsetio da Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

U tom 23. aprilu ima mnogo simbolike, rekao je on i naglasio da je vojska ostala neraskidivo vezana za svoj narod vekovima, da je to tkivo vremenom jačalo kroz svaku bitku, žrtvu i herojsko delo.

Foto: Univerzum HD Media

Stefanović je ukazao na to da Vojska Srbije ovaj najvažniji vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbednost naše zemlje i građana.

Želimo najsnažniju vojsku u regionu jer želimo da živimo u miru i stabilnosti zauvek ponosni na svoju vojsku i vojnike, poručio je Stefanović i napomenuo da se Srbija naoružava da bi sebe zaštitila, da nikome ne preti, ali i da ne da svoje.

Na svečanosti je prikazan i informativni film o rezultatima rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svečanoj akademiji prisustvovali su izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Suzana Paunović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici Grada Beograda, verskih zajednica, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, vojni veterani, kao i brojne zvanice iz kulturnog i javnog života.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter