Deli sa prijateljima:
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025, kojom se obezbeđuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnoteženje makroekonomske i fiskalne pozicije države, a imajući u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini, saopšteno je iz Vlade.

Foto: Univerzum HD Media

Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvrđivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu od 2023 do 2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora države.

Imajući u vidu drastično poskupljenje električne energije na berzama u poslednjih nekoliko meseci, Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se Javnom preduzeću “Elektroprivreda Srbije” preporučuje da se rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh bez PDV, a kako se ne bi ugrozilo poslovanje i privredni ambijent u Srbiji.

Takođe, u cilju zaštite tržišta, privrede i sigurnosti građana, Vlada Srbije donela je odluku da u istom periodu, od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine, cena električne energije kupcima na komercijalnom tržištu bude 75 evra/MWh bez PDV.

Izvor: RTS, Vlada Srbije

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal

Gledaj HD:
Svi video sadržaji na jednom mestu

Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter