Deli sa prijateljima:
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!

Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije dodeljene su dve diplome na 27. međunarodnom sajmu hortikulture, na kome je svoje proizvode predstavilo pet kazneno-popravnih ustanova.

Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, koji po prvi put izlaže na sajmu, dodeljena je diploma za asortiman saksijskog cveća, dok je Upravi dodeljena diploma za parkovski mobilijar koji se proizvodi u zavodima u Nišu i Požarevcu (Zabeli).

Osim proizvodnog programa ove tri kazneno-popravne ustanove, posetioci sajma mogli su da pogledaju i proizvode u čijoj izradi učestvuju osuđena lica u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, kao i cveće koje uzgajaju štićenici u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Uprava po šesti put izlaže proizvodni program svojih ustanova i već je 2020. godine dobila posebno priznanje za asortiman i kvalitet transportnih uređaja (traktorske prikolice i teške drljače) koje se proizvode u KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj zavod proizvodi poljoprivredne prikolice „Dubrava“ od tri i po, četiri, pet, osam i deset tona.

Proizvodni pogoni u kazneno-popravnim zavodima su prvenstveno namenjeni sertifikovanim obukama osuđenih lica za deficitarna zanimanja kako bi im se pomoglo da što lakše pronađu posao po isteku kazne, dodaje se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter