Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

U Srbiji su u poslednja 24 sata na koronavirus je testirano 29.995 osoba, od čega je pozitivno bilo njih 12.532 . Preminulo je 58 osoba.

Podsetimo, juče je bilo 13.772 pozitivnih slučjeva, od 32.933 testiranih osoba, a preminulo je 59 osoba.

Virusolog i profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. Tanja Jovanović, rekla je danas da je primećeno da ima nešto više lažno negativnih antigenskih testova u slučaju nove stelt omikron varijante virusa korona, jer je došlo do promena u onoj strukturi koja se nalazi u testovima za dokazivanje virusnog antigena.

“Posle toga se obavlja PCR tesitranje kod svih pacijenata koji zadovoljavaju definiciju slučaja, a na antigenskom su negativni. PCR je zadržao svoju specifičnost i predstavlja zlatni standard za dijagnostiku”, objašnjava ona za RTS.

Jovanović navodi i da je u Srbiji trenutno omirkon zastupljen sa više od 90 odsto, a delta sa manje od 10.

“Što se tiče subvarijante, ne mogu sad da pretpostavim koji je to procenat, ali s obzirom na to da se brzo širi, očekujem da će i ova varijanta uskoro da dostigne odgovarajući procenat – ne da postane dominantna, ali je potrebno neko vreme da zauzme značajnu poziciju u epidemiji”, navodi ona.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter