Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Centar dečjih letovališta Beograda i Sigurna kuća Beograd potpisaće u sredu, 24. novembra 2021. godine u prostorijama Centra dečjih letovališta (Ul.Risanska 12), Sporazum o saradnji, po kojem će korisnice Sigurne kuće sa svojom decom ubuduće besplatno boraviti u objektima Centra širom Srbije – dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Centra dečijih letovališta Beograd i Sigurne kuće Beograd.

Dokumentom koji će potpisati Tanja Santrač, direktorka Centra dečjih letovališta Beograda i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće Beograd, je predviđeno da vrata objekata Centra budu otvorena za što veći broj korisnica Sigurne kuće tokom godine, uz mnoštvo edukativnih i zabavnih sadržaja. Tako će u određenim terminima žrtve nasilja, kao jedna od najosetljivijih društvenih grupa, s obzirom na teške životne okolnosti, imati prilike da odmaraju u objektima Centra širom Srbije – na Mitrovac na Tari, na Divčibarama, Bukulji, u Stanišincima na Goču, na Rudniku i Šupljoj steni na Avali.

Centar dečjih letovališta Beograda je prva institucija koja je pokrenula humanitarnu aktivnost ovog tipa sa ciljem da pomogne žrtvama nasilja. Sporazum o saradnji se potpisuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Grad Beograd, pruža podršku ženama koje izađu iz Sigurne kuće isplatom mesečne pomoći u trajanju od godinu dana, čime ih osnažuju tokom ponovne inkluzije u redovne društvene tokove.

O Centru dečjih letovališta Beograda

Centar dečjih letovališta je osnovala Skupština Grada Beograda. Ove godine ta ustanova obeležava 65 godina postojanja. Korisnicima usluga, đacima, ali i porodicama i drugim korisnicima, trenutno nudi svojih šest objekata – Mitrovac na Tari, na Divčibarama, Bukulji, u Stanišincima na Goču, na Rudniku, Šupljoj steni na Avali, kapaciteta od ukupno 1410 ležaja.

U objekte Centra se intenzivno ulaže, a proces renoviranja i modernizovanja njihovog rada najavljen je i za naredni period.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter