Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Narodna skupština Republike Srbije proglasila je danas na posebnoj sednici promene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, koje su građani izglasali na referendumu održanom 16. januara.

Proglašeni su Akt o promeni Ustava Republike Srbije i Ustavni zakon za sprovođenje Akta o promeni Ustava Srbije.

Foto: Univerzum HD Media

Sednici su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić i članovi njenog kabineta, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, predstavnici diplomatskog kora, kao i članovi Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava i predstavnici pravosudnih organa.

Foto: Univerzum HD Media

Izmene Ustava svečano su proglašene uz intoniranje himne “Bože pravde” , a ispred Doma Narodne skupštine bila je postavljena Garda.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je na početku sednice podsetio na to da je ovo telo dvotrećinskom većinom usvojilo Akt o promeni Ustava Srbije i donelo odluku o raspisivanju referenduma radi potvrđivanja akta.

Foto: Univerzum HD Media

Dačić je objasnio da je propisano da Akt o promeni Ustava stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština, navodeći da se na republičkom referendumu zaokruživanjem odgovora ”da” izjasnilo 1.189.460 glasača ili većina izašlih, pa se akt smatra usvojenim.

Želim još jednom da se zahvalim svima koji su učestvovali u ogromnom poslu ustavnih promena. Srbija je napravila veliki iskorak u oblasti vladavine prava i u dubokom je interesu Srbije i njenih građana. Zahvaljujem građanima koji su glasali, rekao je predsednik parlamenta.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter