Deli sa prijateljima:
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!

Ukoliko je sasvim normalno da neko ko je osvedočeni kriminalac, ubica i čovek sa čijim zverstvima se srpska javnost tek upoznaje, optuži predsednika države da se sa njim viđao i sarađivao, rekao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

I to sve prenesu mediji koji sebe nazivaju “objektivnim” i to kao nešto što “lako može biti i istina”.

Ukoliko nakon toga, pojedini političari krenu da uzimaju njegovu izjavu kao zdravo za gotovo i traže da reaguje državni tužilac.

To znači da je u Srbiji sasvim normalno da sutra bilo ko optuži i nazove patrijarha jeretikom, učitelja nepismenim, lekara krvnikom ili vojnika izdajnikom.

Foto: Printscern/YouTube/Euronews Srbija

I da bez obzira na relevantnost osobe koja optužuje, ga nakon toga mediji provuku kroz blato, a političari koji procene da mogu politički da profitiraju, pozovu tužilaštvo na reakciju, pod plaštom tobožnje brige za istinu i pravdu.

Da li smo svesni u tom slučaju, kakvo ćemo društvo i državu dobiti?

Da li smo svesni da ćemo dobiti državu u kojoj će se svako ko ima para ili kontroliše medije, moći obračunavati, suditi i presuđivati bilo kome, bez obzira na istinu i pravdu.

Ukoliko budemo svesno uništavali vitalne institucije društva.

Crkvu, vojsku, školu ili bolnicu, a time i simbole tih istih institucija – sveštenika, vojnika, učitelja ili lekara.

Ili instituciju predsednika države, koga narod neposredno bira na izborima.

Sutra nećemo više imati državu, nego jednu anarhističku tvorevinu u kojoj će vladati kriminalci, strane službe ili ljudi koji mogu svojim kapitalom i kontrolom medija da odlučuju kada, gde i kako će se sa nekim obračunati, bez obzira na posledice po državu, društvo i narod koji u njoj živi.

Zbog svega ovoga što sam napisao, molim svakog iole normalnog čoveka, bez obzira na političko opredeljenje, da ne dozvoli da ovakav vid društvenog pravila zaživi i da što je najgore, preraste u legitiman vid političke borbe.

Ovo je pandorina kutija koja ako se otvori, niko živi neće moći više da zatvori i mi od tog momenta kao država više postojati nećemo.

Svaki normalan čovek ovakve stvari neće podržati, a svaki iole odgovoran političar se mora protiv ovakvih stvari po svaku cenu boriti.