Deli sa prijateljima:
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova štite i čuvaju državu i da je veoma važno da imamo snažnu policiju, kao i fantastične vatrogasce, ljude koji pomažu prilikom bilo koje prirodne nepogode.

„Vi ste ti koji čuvate i štitite državu, a ne postoji ništa teže od toga, jer ne postoji ništa popularnije nego za sve kriviti tu istu državu. I zato vam veliko hvala što obavljate najteži posao, što se na dnevnom nivou suočavate sa ubicama, razbojnicima, onima koji našoj deci daju drogu i ubijaju našu budućnost”, poručio je predsednik Srbije na centralnoj svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije na kojoj je zakletvu Srbiji položilo 1.337 novih policijskih službenika.

Predsednik Vučić je naglasio da je policija tu da čuva red, mir i poredak, da bude garant svakome da može da bude siguran da će mu deca slobodno ići u školu, otići u grad i da će se sigurno vratiti svojim kućama.

„Od vas zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i tražim od vas 1.337 novih pripadnika, da budete još žešći i snažniji u toj borbi. Ničija partijska knjižica ili položaj na bilo kom mestu u državi, ne sme da vas spreči da sprovodite zakon”, naglasio je predsednik Vučić, istakavši da svi koji krše zakon, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju.

„Tako ćemo imati puno poverenje, građani će znati da dobijaju najbolji mogući rad svakog od nas, i u tome je vaša uloga neprocenjiva”, rekao je predsednik Vučić.

Zahvalivši se pripadnicima policije na hrabrosti, na tome što su uvek tu za svoju zemlju, za Srbiju, a njihovim porodicama na razumevanju za potrebe posla, predsednik Srbije je istakao da će uvek biti tu za pripadnike policije i njihove porodice.

Predsednik je rekao da je uveren da će policajci uložiti još više truda, energije, imati još više snage da se obračunaju sa kriminalom, korupcijom i sa svim drugim što ugrožava zemlju, da će pokazati šta znači hrabrost i obučenost.

„Što se opremanja i novih stanova za pripadnike bezbednosnih službi tiče, to je naš posao i mi ćemo to uraditi. I ove i iduće godine imaćete povećanje plata. Srpski policajac mora da ima dostojan život, normalnu platu da može da obavlja svoj posao“, poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić se zahvalio svim policajcima, aktivnim i penzionisanim koji su, kada je bilo najteže, branili zemlju kada je bila napadnuta spolja na našoj teritoriji na Kosovu i Metohiji.

Foto: PrintScrean/Univerzum HD Media NEWS/Univerzumhd.rs

„Hvala svima koji su uvek bili uz svoj narod. Ja se ponosim vama, za razliku od onih koji su vas se stideli, od vas sklanjali i vas sklanjali“, rekao je predsednik Srbije i građanima poručio da je policija tu da štiti njihova prava i da mora jednako da štiti prava Srbina i Bošnjaka u Pazaru, Mađara i Srbina u Subotici, Rumuna i Srbina u Vršcu, Bugarina i Srbina u Dimitrovgradu, pripadnika bilo koje nacije i manjinske grupe.

„Vaša obaveza je da budete ljudi, pre svega, na svakom mestu. Ljudi i poštovanje zakona su dva osnovna pravila koja imate“, zaključio je predsednik Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da danas policija nije izvela tehniku, oružje, opremu i obuku, za koju je najzaslužniji predsednik Vučić, već ljude kako bi Srbija videla ko joj čuva san, ko joj dane čini mirnim i vrednim ponavljanja.

„Izveli smo pred vas najmlađe, a dočekaćemo da ih zovemo najboljim. A i vi, gospodine predsedniče, da kada u teškim vremenima i na teškim mestima budete branili istinu o našem narodu, kada budete govorili u ime svih Srba, kao predsednik svih Srba, da se setite ovog stroja i da znate kakva sila stoji iza vas i iza našeg naroda“, istakao je ministar Vulin.

Ministar je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su danas položili zakletvu poručio da dobro paze na svaku reč koju izgovore, da je budu dostojni i naglasio da ne dozvole da ih nikada ne uznese sila koja im je poverena.

„Vi čoveku najveću vrednost možete da uskratite, da mu uzmete slobodu, ali još važnije i vrednije je što ćete se za slobodu i svojim životom boriti . Čuvajte čast i obraz svakog čoveka, pa i onog koji je čast i obraz sam izgubio. Silu ćete koristiti kada i kako morate, ali poniženje nećete naneti nikome, ničiji sin da ne bude ponižen, pa i ako mu otac nije zaslužio nikakvo poštovanje“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je od policijskih službenika zatražio da poštuju radnog čoveka, zbog kojeg i postoje i od njega žive.

„Kada ga sretnete na ulici, kada mu priđete, a sin mu se za ruku drži i krije iza leđa pred stranim čovekom, hoću da budete takvi da to dete jednoga dana poželi da bude deo ovoga stroja, poželi da bude kao vi“, naveo je ministar Vulin.

Kako je naglasio, ničije bogatstvo nije takvo da bi se pred njim ponizili i ničija sirotinja nije takva da ga zbog toga prezirete.

„Budite veći od najvećih, manji od najmanjih. Pred moćnijim uzoholite se, do granice drskosti i kada vam stanu pretiti silom i bogatstvom pokažite im da nema nikog višeg, jačeg od srpskog policajca kada sprovodi zakon. Poštujte danas reč koju ste dali jer po njoj ćemo vam suditi dokle god dišete i jedan dan duže“, poručio je ministar Vulin.

Tokom centralne manifestacije obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije najboljim policijskim službenicima koji su se istakli ostvarenim rezultatima uručene su medalje.

Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!
Preuzmi našu mobilnu aplikaciju i saznaj najbrže vesti uživo! Tvoj Portal aplikacija dostupna na Google Play prodavnici!

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je medalje za zasluge, bronzanu pomoćniku načelnika Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Dušku Sivčeviću, srebrnu pomoćniku načelnika Sektora za ljudske resurse Gordani Vuković i zlatnu komandantu beogradskog odreda Žandarmerije Radovanu Radiću.

Ministar Vulin uručio je medalje za posvećenost službi, bronzanu pomoćniku komandanta Helikopterske jedinice Ljubomiru Vejinu, srebrnu šefu Odseka za operativnu forenziku Policijske uprave u Novom Sadu Tomislavu Matoviću i zlatnu zameniku načelnika Odeljenja za obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Dušanu Momčiloviću.

Predsednik Srbije Vučić uručio je medalje za hrabrost, bronzanu vatrogascu- spasiocu iz Prijepolja Vojkanu Pušici, srebrnu pripadniku beogradskog odreda Žandarmerije Igoru Ristiću i zlatnu pomoćniku komandira Policijske ispostave Vrnjačka Banja Nenadu Čoliću.