Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas treću (buster) dozu vakcine protiv korona virusa i pozvao još jednom sve građane da se vakcinišu i na taj način se zaštite.

Predsednik Vučić je zahvalio svim medicinskim radnicima koji učestvuju već godinu dana u velikom i teškom poslu vakcinacije stanovništva.  “Vakcinacija traje već godinu dana. Najveći teret su izneli na plećima. Hvala svima na odgovornom ponašanju, što zovu ljude da se vakcinišu. I ja ih molim da se vakcinišu.

Foto: Univerzum HD Media

Mnogo je problema sa ljudima koji i prime vakcinu, ali imaju pridružene bolesti, a prime veliku količinu virusa. O nevakcinisanima neću ni da govorim”, rekao je predsednik Vučić novinarima na Beogradskom sajmu. On je konstatovao da je država mogla drugačije da reaguje, a u okvirima Ustava, dodajući da za to i sam snosi deo krivice, jer se računalo na savest i odgovornost ljudi. 

Video: Univerzum HD Media

“Mogli smo da uradimo tako da sve vakcinisane lečimo besplatno, a nevakcinisane da lečimo besplatno samo do visine zdravstvenog doprinosa na godišnjem nivou. Suviše smo računali na svest građana. To je sad već propalo kao ideja”, rekao je predsednik Vučić i dodao da bi tako svi videli kolika je žrtva zdravstvenih radnika i koliko sve to košta državu.  “Oko 550 evra je zdravstveni doprinos na godišnjem nivou, a toliko košta samo jedan dan u bolnici. Ako ste mesec dana u bolnici, izračunajte koliko su država i drugi građani to platili”, poručio je predsednik Vučić i ponovo apelovao na građane da se vakcinišu. 

POVEZANA VEST:  Aleksandar Vučić primio treću buster dozu vakcine protiv korona virusa (VIDEO)

Najbrže vesti uživo
Foto: Univerzum HD Media

“Srećan sam što danas, ovde na Sajmu, vidim veliki broj ljudi koji su došli da se vakcinišu. To je važno za zemlju”, rekao je predsednik Vučić i istakao da se mora pronaći način da se posebno pomogne zdravstvenim radnicima koji se u crvenim zonama bore sa virusom.  “Da dobiju neku vrstu podrške ili beneficiranog radnog staža, da pronađemo način da im pružimo dodatnu pomoć. Oni su nas zadužili najviše, rizikovali su svoje živote sve vreme”, zaključio je predsednik Vučić.

Bonus video:

Beogradski sajam, vakcinacija bez zakazivanja, Video: Univerzum HD Media

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter