Deli sa prijateljima:

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je Koridor 10 i dalje jedan od najbezbednijih putnih pravaca u Evropi, kao i da će srpska policija pojačanim i preventivnim prisustvom pružiti maksimalnu zaštitu svim putnicima.

Vulin je, nakon obilaska dežurne patrole na odmorištu Begaljičko brdo, rekao da su pred početak turističke sezone pojačane aktivnosti policije na odmorištima u sklopu benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata, na parkiralištima i naplatnim stanicama na Koridoru 10, uz intenzivnije provere na graničnim prelazima na tom putnom pravcu.

Ministar je ukazao na to će policijski službenici tokom turističke sezone kontinuirano obilaziti lokacije koje se koriste za odmor putnika u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i prekršaja nad stranim i domaćim državljanima.

Foto: Univerzum HD Media

On je istakao da će, pored saobraćajne policije, nadzor saobraćaja vršiti i Helikopterska jedinica, dok će sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja biti realizovane brojne aktivnosti kako bi vozači bili upoznati sa rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda kao posledice umora vozača, a sa JP “Putevi Srbije” biće organizovano informisanje stranih državljana.

Prema njegovim rečima, tokom prošlogodišnje letnje sezone, broj krivičnih dela na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i parkirališta duž Koridora 10 smanjen je za 40 odsto, i što je najvažnije, nije bilo izvršenja najtežih krivičnih dela protiv života i tela, odnosno protiv imovine.

Povoljnijim stanjem bezbednosti na Koridoru 10 tokom 2021. godine, u odnosu na raniji period, kao i boljim rezultatima rada policije, povećan je stepen lične i imovinske sigurnosti građana Srbije i stranih državljana koji dolaze kod nas ili prolaze kroz našu zemlju, naglasio je ministar.

Vulin je dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo obišao zajedno sa vršiocem dužnosti direktora policije Draganom Vasiljevićem, načelnikom UKP Bogdanom Pušićem, načelnikom Uprave policije Dejanom Bojovićem i načelnikom Uprave saobraćajne policije Slavišom Lakićevićem.

Tom prilikom predstavljene su im aktivnosti iz Plana bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 za ovogodišnju turističku sezonu.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal

Gledaj HD:
Svi video sadržaji na jednom mestu

Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter