Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima.

Na sednici je saopšteno da je u januaru zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda veći od četiri odsto i da smo na putu da ostvarimo rast od 4,5 osto u 2022. godini.

Konstatovano je da lanac snabdevanja u Srbiji funkcioniše redovno i da se u poslednja dva dana, u odnosu na protekli vikend, beleži smanjenje tražnje za osnovnim životnim namirnicama u proseku za 20 odsto.

Na Savetu je rečeno da pšenice, brašna i kukuruza ima u dovoljnim količinama za domaće potrebe.

Snabdevenost tržišta jestivim uljem je stabilna, fabrike imaju dovoljne količine ulja i za sada se ne očekuju nikakvi značajniji poremećaji.

Snabdevanje svim vrstama derivata nafte je redovno i stabilno, a na benzinskim stanicama ima svih vrsta motornih goriva i prodaja se odvija  nesmetano. Stabilno je i tržište gasa, kao i snabdevanje električnom energijom.

Na sednici je ukazano na to da je situacija u Ukrajini dovela do otežanog poslovanja određenih kompanija, uz posledice koje se osećaju u svim sektorima privrede.

Istaknuto je da je izuzetno važno voditi računa o domaćim proizvođačima koji imaju već unapred potpisane ugovore koje treba da ispoštuju.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter