Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i direktorka Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju u Srbiji (GIZ) Danijela Funke potpisali su danas Sporazum o sprovođenju projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji”.

Udovičić je tom prilikom istakao da ovaj četvorogodišnji projekat donosi višestruke direktne koristi za mlade u ruralnim sredinama, i dodao da se upravo ta kategorija mladih u današnjim vremenima nosi sa ne baš lakim izazovima, zbog čega želimo da ih dodatno osnažimo i pružimo podršku.

Beograd, 9. februara 2022.- Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic potpisao je Sporazum izmedju Ministarstva omladine i sporta i Nemacke organizacije za medjunarodnu saradnju GIZ u vezi sa projektom Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji. Direktorka GIZ-a u Srbiji Daniela Funke prilikom potpisivanja sporazuma. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Cilj je, kako je objasnio, da se unaprede ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih, a projektom su obuhvaćene i ugrožene grupe, kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

Prema njegovim rečima, povećana je i starosna ciljna grupa, tako da će projekat pružiti podršku osobama starosti od 15 do 40 godina.

Sistemska podrška mladima iz ruralnih sredina osnov je perspektivne budućnosti i zahvalan sam Vladi SR Nemačke, koja je kroz ovaj vid bilateralne saradnje doprinela kreiranju još bolje sadašnjosti i budućnosti mladih u Srbiji, rekao je ministar.

On je podsetio na prethodni zajednički projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih”, koji je obuhvatio približno 13.000 mladih, a stalno zaposlenje dobilo je više od 1.400 mladih.

Nastavljamo da mladima budemo oslonac i podrška i da zajedno sa njima stvaramo perspektive u koje verujemo, poručio je Udovičić.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter