Deli sa prijateljima:

Mogu li moda i tehnologija zajedno, hoćemo li umesto manekena gledati robote i šta nas to čeka u modnoj industriji u budućnosti, odgovor je dala najnovija kolekcija DGNextChapter. Po prvi put u svetu modne industrije tehnologija je u službi čovečanstva.
Nova kolekcija je napravljena od recikliranih materijala, upečatljivih neonskih boja, vesela, na momente čista eksplozija kreativnosti preoblikovana u 140 modnih predmeta i ispraćena veštačkom inteligencijom.

Već na samom početku revije vidljive su promene u načinu posmatranja mode. To nije više samo način oblačenja, kreiranja, to je angažovana moda, kolekcija posvećena zaštiti životne okoline u skladu sa tehnološkim dostignućima. Kako bi je što bolje odradili Domenico Dolce i Stefano Gabana sarađivali su sa italijanskim Institutom za tehnologiju, najavivši novu budućnost spojem, za ovu priliku, specijalno dizajniranih modularnihrobota i manekena na pisti. Stvoren je parelalizam izmeđutradicije i inovacije. Dok scena bez publikezbog pandemije korona virusa, deluje vrlo futuristički, duh starog vremena donele su majice sa natpisom „ supermodelih 90-ih“ i „volim supermodele“, kao i neizostavne crne sako haljine.
Novo se naslanja na staro, klasici se ne izbegavaju, stalno su prisutni, dok su futurističke kreacije prikaz našeg života sa i posle korona virusa.

Redizajnirani viziri, prepoznatljive DG naočare produžene u vizire, maske od perli, sve je to nešto što nas u budućnosti čeka.Budućnost je i dugi denim rađen tehnikom 3D štampe, kaputi izrađeni od vune tkane sa celofanom, pantalone od svilenog satena, korišćenje plastike, celofana, fluorescentnih tačkastih niti, budućnost su i ragbi košulje, drečavi kaputi leopard dezena od veštačkog krzna, haljinepravljene od bisera, već prisutni oversajz modeli kaputa i jakni, modularni roboti sa tašnicama preko ramena, neizostavna crvena boja popularna nekoliko sezonaunazad, kao i povratak zlatne boje na velika vrata. Spoj tradicije i inovacije donosi neku novu svežinu, radost različitosti na koju smo od Dolce&Gabbane navikli.

Z.D.