Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa proizvođačima mleka iz Mačve o izazovima sa kojima se susreću, s obzirom na nedostatak sopstvene stočne hrane, sa jedne strane, kao i na kontinuirani skok cena koncentrovane hrane zbog trenutne situacije u Ukrajini.

Brnabić je istakla da se Vlada trudi da i u ovom kriznom periodu obezbedi redovno funkcionisanje države, dovoljnu snabdevenost građana svim osnovnim životnim namirnicama, kao i da osigura svim privrednicima i poljoprivrednicima izvesnost u poslovanju.

Shodno tome, na sastanku je bilo reči o merama koje mogu pomoći stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Neke od njih su dodatak na premiju za prvi kvartal 2022. godine (trinaesta premija), korigovanje marže na UHT mleko, kao i intervencija ka stočarima u kukuruzu.

Dogovoreno je da se najkasnije u toku naredne nedelje održi još jedan sastanak, kako bi se, nakon analize predloženih mera, donele odluke za koje proizvođači i otkupljivači mleka i Vlada veruju da će doprineti stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter