Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da će naredne godine započeti investicije u Luku Beograd, ukupne vrednosti približno pola milijarde evra, čime će ona postati najveća regionalna luka.

Momirović je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen – najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi, zajedničkom vožnjom brodom u Beogradu.

On je tom prilikom istakao da je naša ekonomija napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu, već i za ceo svet.

Srbija sa svim investicijama koje realizuje i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi, ukazao je ministar.

Momirović je dodao da imponuje interesovanje Luke Antverpen i da u ovom momentu investiocioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Generalni menadžer BESIX, predsednik EIC i potpredsednik CICA Filip Desoj preneo je zahvalnost u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu, i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

U februaru ove godine, na poziv uprave Luke Antverpen, ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i čitave Evropske unije.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal

Gledaj HD:
Svi video sadržaji na jednom mestu

Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter