Deli sa prijateljima:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, kamenovana Osnovna škola „21. novembar“, pri čemu je polomljen prozor na učionici i oštećena su vrata novog, kao i starog objekta škole.

Foto: Vlada Srbije

Pored pričinjene materijalne štete, slučaj je uznemirio roditelje i decu koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, a direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj rejon.

Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svedočimo poslednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave deca.

Današnjim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine bilo je 188 ovakvih slučajeva.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će sanirati štetu koja je pričinjena i nastaviće da ulaže u srpske sredine na Kosmetu, ali očekuje od predstavnika međunarodne zajednice da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente.

Nema sumnje da je porast broja etnički motivisanih incidenata koji unose nemir i zabrinutost, posebno kod Srba koji žive južno od Ibra, posledica antisrpske politike Prištine koja ekstremiste i izgrednike bodri politikom nekažnjavanja, pri čemu međunarodni predstavnici ne smeju biti nemi posmatrači, niti saučesnici svojim nereagovanjem.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal

Gledaj HD:
Svi video sadržaji na jednom mestu

Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter