Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade Grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“, koja se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Jovanović je dobio ovu nagradu za izuzetni doprinos u organizaciji i realizaciji vakcinacije stanovništva u Beogradu u 2021. godini u okolnostima proglašene pandemije virusa SARS-CoV-2/COVID-19.

Nagrada Grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ dodeljuje se i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Grada Beograda i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Beograd.

Takođe, ovo priznanje se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo i za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji Grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

Kada je ceo svet pogodila pandemija koronavirusa, Srbija je, zahvaljujući dobroj organizaciji i agilnosti javne uprave, ali i velikoj predanosti svakog pojedinca, uspela da odreaguje brzo i organizuje se tako da građani što manje osete velike promene u svakodnevnom životu koje su nastale preko noći, rekao je Jovanović.

Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Prema njegovim rečima, Kancelarija za IT i eUpravu, kao lokomotiva digitalizacije javne uprave, uspela je građanima i privredi da ponudi veliki broj elektronskih usluga u trenutku proglašenja vanrednog stanja, u veoma kratkom vremenskom periodu.

Tako smo i ceo IT sistem za proces masovne imunizacije stanovništva protiv COVID-19, uz nesebičnu podršku kabineta predsednice Vlade i Generalnog sekretarijata Vlade, uspostavili za nepune dve nedelje, istakao je Jovanović.

On je objasnio da je ovaj IT sistem veoma kompleksan jer prati ceo lanac imunizacije od ulaska vakcina u zemlju, čuvanja vakcina, trebovanja vakcina na više od 200 vakcinalnih punktova u zemlji, pozivanja građana putem SMS i imejl poruka na vakcinaciju u tačno određeno vreme, pa do samog utroška vakcine i evidentiranja svakog pojedinca u sistemu.

U svakom trenutku smo znali gde imamo i koliko kojih vakcina, ko je kada primio vakcinu, kada treba da primi drugu ili treću buster dozu, pa do samog štampanja i slanja potvrda o vakcinaciji ili Digitalnog zelenog sertifikata, napomenuo je Jovanović.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu je dodao da je ovaj informacioni sistem, koji je bio ključan za dobru organizaciju ovako velikog i složenog procesa, bio hvaljen u celom svetu i da je Srbija bila istaknuta kao država sa najboljim i najpravednijim procesom masovne imunizacije protiv COVID-19.

Jovanović je iskoristio priliku da podseti na naše najveće heroje pandemije – lekare i drugo medicinsko osoblje koje je podnelo najveću žrtvu, i poručio da ovo priznanje posvećuje upravo njima.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter