Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Danas će vreme će biti pretežno sunčano, nebo će povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost, a na krajnjem jugu zemlje moguća je i slaba sipeća kiša. Maksimalna temperatura u većini mesta kretaće se oko 22. podeljka, a malo toplije biće u Negotinu, Loznici, ali i u Beogradu.Kako je navela meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković, severni vetar već danas zamenjuje zapadno i jugozapadno strujanje, koje nam donosi toplu i vlažnu vazdušnu masu sa Mediterana.

Zapadni vetar će u Vojvodini i Timočkoj krajini duvati nešto jačim intenzitetom, dok se južnije zadržava slab jugozapadni vetar.Otopljenje koje nam ovaj zapadni vetar donosi osetili smo već u ranim jutarnjim satima, kada je temperatura mestimično dostizala i 10 stepeni.”Polje visokog vazdušnog pritiska koje nam je prethodne nedelje donosilo stabilnu atmosfersku situaciju, oslabilo je, a na njegovo mesto stigao je ciklon, odnosno polje niskog vazdušnog pritiska, što uzrokuje promenu vremenskih prilika u većem delu Evrope, pa i u našoj zemlji”, kazala je Gojković.

Foto: Univerzum HD Media

U sredu dolazi do povećanja oblačnosti, ali i blagog zahlađenja, međutim suvo ostaje sve do poslepodnevnih sata kada će sa jugozapada stići kišonosni oblaci.Tokom noći se padavine proširuju i na ostatak Srbije, te će slaba i umerena kiša povremeno padati tokom celog dana. Osim toga, četvrtak će biti vetrovit, te iako će vetar biti južni možemo očekivati dodatni pad temperature.U petak i za dane vikenda, ostaje oblačno, sa kišom koja će povremeno padati u celoj zemlji, ali dolazi do dodatnog zahlađenja. Za vikend se prognozira da dnevna temperatura ponovo bude oko 10. podeljka.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter