Deli sa prijateljima:
Tri nova zvuka! Tri nove radio stanice! Jer sve što treba da čuješ uskoro dolazi! Potraži više informacija na https://bit.ly/3rPZqaX
Lable and Corporate © Univerzum HD Media Network of Media Brands 2022

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Brazila Eduardom Boteljom Barbozom, koji završava mandat u našoj zemlji, konstatujući tom prilikom da dve zemlje povezuje višedecenijsko prijateljstvo, međusobno razumevanje i podrška.

Selaković je poručio da je Srbija opredeljena za nastavak jačanja ukupnih odnosa sa Brazilom, koji je jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, ali i ukazao na to da postoje neiskorišćeni potencijali za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Šef srpske diplomatije je predočio da Srbija konstantno unapređuje poslovni ambijent i poboljšava uslove za privlačenje direktnih stranih investicija, pri čemu je uputio poziv brazilskim investitorima da povećaju svoje prisustvo u našoj zemlji.

On je izrazio zahvalnost Brazilu na principijelnoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije i podršci stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama, a kao naročito značajno napomenuo je to što je Brazil preuzeo mesto nestalne članice Saveta bezbednosti UN, rekavši da očekujemo nastavak brazilske podrške po pitanjima od interesa za Srbiju.

Takođe, Selaković je zahvalio ambasadoru Barbozi na njegovom doprinosu u jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Brazila, poželevši mu dobro zdravlje i mnogo lične sreće i profesionalnog uspeha, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Portal Univerzumhd.rs na društvenim mrežama:
Facebook

Instagram
Twitter
Google Play:
TvojPortal


Radio DVA:
Google play Store
TuneIn IOS & Android
Facebook

Instagram
Twitter